Advertentie
Advertentie

Cofinimmo stapt in sport en welness in Duitsland

Welnesscentrum Machsee Club in Hannover. ©RV DOC

De beurgenoteerde vastgoedgroep Cofinimmo koopt het vastgoed van twee sport- en wellnescentra in Duitsland. De initiële investering bedraagt 53,6 miljoen euro.

Cofinimmo breidt zijn activiteiten in Duitsland uit. Na de aankoop van een revalidatiekliniek (11 miljoen euro) vorig jaar investeert Cofinimmo er nu ook in twee sport- en welnesscentra op toplocaties in de buurt van Hamburg en Hannover.

Beide instellingen zijn voor een termijn van 30 jaar verhuurd aan de Groep Aspria, waarmee Cofinimmo huurovereenkomsten van het 'double net' type heeft afgesloten. Deze overeenkomsten voorzien beperkte onderhoudsverplichtingen voor Cofinimmo (onderhoud van de structuur, gevels en daken van de gebouwen). De huurgelden worden jaarlijks geïndexeerd.

Cofinimmo en Aspria zijn geen onbekenden van elkaar. In 2007 verwierf Cofinimmmo het centrum 'Royal La Rasante' in de Donkerstraat in Brussel, verhuurd voor een termijn van 20 jaar aan Aspria. De huurovereenkomst voor dit centrum werd vorige week hernieuwd voor een termijn van 30 jaar.

In 2014 sloten de twee ondernemingen een overeenkomst voor de ontwikkeling van een nieuw centrum op de site van Solvay Sport in Brussel, onder voorbehoud van het verkrijgen van de nodigde vergunningen.

De Groep Aspria werd in 2000 opgericht en beheert acht sport- en wellnesscentra in Duitsland, België en Italië. In België baat de vennootschap drie centra uit. Cofinimmo heeft vandaag een vastgoedportefeuille van 3,2 miljard euro, gespreid over België, Frankrijk, Nederland en Duitsland. Cofinimmo is belegd in kantoren (41 procent), zorgvastgoed (41 procent) en vastgoed van distributienetten (19 procent). Sport en welness valt onder de tak zorgvastgoed.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud