Cofinimmo zit nog op koers

Het Livingstone-gebouw dat Belfius verliet, krijgt een andere bestemming. ©cofinimmo

Cofinimmo, de grootste vastgoedbevak van ons land, behoudt na een behoorlijk eerste halfjaar zijn winst- en dividendvooruitzichten voor heel 2012.

Het netto courant resultaat – een goede indicator over de gang van zaken - over de eerste zes maanden steeg van 3,75 naar 4,14 euro per aandeel. Maar dat is wel uitsluitend te danken aan een eenmalige operatie. Belfius Bank, het vroegere Dexia Bank, betaalde namelijk 11,2 miljoen euro om haar huurcontract in het Livingstone-gebouw te verbreken. Per aandeel had dat een positieve impact van 0,71 euro. De nettowinst per aandeel zakte van 5,01 naar 4,43 euro.

De waarde van de portefeuille is tijdens de eerste zes maanden lichtjes gestegen, met 0,25% of 8,1 miljoen euro. Volgens het management is dat te danken aan haar diversificatiebeleid dat de risico’s binnen de groep ‘in evenwicht bracht’. Meer concreet is die toename te danken aan de indexering van de huurcontracten in de woon- en verzorgcentra en aan de waardevermeerdering van de portefeuilles van Pubstone in Belgie en de verzekeringskantoren MAAF in Frankrijk.

Cofinimmo ziet de nabije toekomst niet somber in. De bevak behoudt op basis van de halfjaarcijfers en de 'waargenomen trend' zijn prognose van een netto courant resultaat van 7,47 euro per aandeel, 'ondanks het toenemend aantal aandelen', een gevolg van het feit dat heel wat aandeelhouders over 2011 opteerden voor een keuzedividend in plaats van cash. Ook de belofte om het dividend op het niveau van vorig jaar te houden (6,5 euro bruto) doet de groep nog gestand.

De groep heeft de voorbije periode zijn financiële slagkracht kunnen versterken op drie manieren. Primo door een gesyndiceerde lening af te sluiten voor een waarde van 220 miljoen euro met een looptijd van vijf jaar bij vijf banken. Secundo, leverde het keuzedividend 32,1 miljoen euro op. Tertio, kwam er 11,1 miljoen euro in het bakje door de verkoop van eigen aandelen. De conventionele schuldratio bedraagt nu 53,09 procent, Cofinimmo streeft naar 50 procent tegen einde 2012.

 

 

 

Cofinimmo is naar eigen zeggen de belangrijkste Belgische beursgenoteerde vennootschap gespecialiseerd in vastgoed bestemd voor verhuring. Het gaat daarbij vooral om kantoren en rusthuizen maar ook gebouwen voor de distributie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud