Corona remt Shurgard niet af

Een zelfopslagmagazijn van Shurgard. ©Wim Kempenaers

Shurgard kan voor het eerste kwartaal zowel een hogere omzet als meer winst voorleggen. De verhuurder van zelfopslagmagazijnen komt voor het eerst met een streefdoel voor 2021.

De coronamaatregelen in de landen waar Shurgard actief is, maken de uitbating van zijn magazijnen er niet gemakkelijker op. Maar de Luxemburgse speler, die in Brussel noteert, blijft stevig op het groeipad, blijkt uit het persbericht over het eerste kwartaal.

Dat het bedrijf meer en meer overschakelt op volledig elektronische verhuur, moet daartoe bijdragen. In december werd zo’n systeem uitgerold in Nederland, Frankrijk volgde midden februari, Zweden, het VK en België eind maart en Duitsland en Denemarken midden april. In Nederland gebeurt al bijna 35 procent van de verhuringen via e-rental.

Weinig vertrekkers

Tussen januari en maart steeg de omzet van Shurgard met 7,8 procent tot 71,2 miljoen euro, deels door een uitbreiding van de magazijnoppervlakte en in mindere mate door een iets hogere bezettingsgraad. ‘We hebben nog altijd een laag niveau van vertrekkers ('move-outs'), in lijn met de trend sinds juli 2020’, zegt topman Marc Oursin in het persbericht. In april was het huurdersgedrag niet anders.

Shurgard schakelt meer en meer over op de volledig elektronische verhuur van opslagruimte.

De brutobedrijfswinst (ebitda) kwam 4,3 procent hoger uit op 36 miljoen euro en de aangepaste EPRA-winst (de winst uit de operationele activiteiten) nam met 5,4 procent toe tot 25,4 miljoen euro. Per aandeel bedraagt de aangepaste EPRA-winst 0,29 euro, tegenover 0,27 euro een jaar eerder.

Zeven nieuwe openingen

Eind februari, bij de publicatie van de jaarresultaten, had Shurgard wegens gebrek aan visibiliteit nog geen vooruitzichten geformuleerd. Nu stelt het een omzetgroei van 4 tot 6 procent in het vooruitzicht. Het bedrijf verwacht bovendien aan de bovenkant van die vork uit te komen.

Shurgard mikt voor dit jaar op zeven nieuwe openingen van magazijnen die op kruissnelheid een rendement van zo'n 8 procent moeten opleveren. Daarnaast wil het vastgoedbedrijf minstens drie bestaande sites kopen, ook met een doelrendement van 8 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud