Coronacrisis kost Leasinvest tiende van huurinkomsten

Leasinvest Real Estate heeft in het eerste kwartaal een EPRA-winst geboekt van 7,3 miljoen euro. Dat is merkelijk minder dan een jaar eerder, toen 9,7 miljoen euro in boeken verscheen. Per aandeel daalde de winst van 1,63 tot 1,23 euro. De daling is volgens het bedrijf ‘grotendeels te wijten aan een tijdseffect’. De huurinkomsten (15,13 miljoen euro) lagen ruim 2 miljoen euro of 11,6 procent lager dan een jaar geleden, onder meer omdat Oostenrijkse huurders wegens de Covid-19-maatregelen geen huur hoeven te betalen. Voorts zijn de vastgoedkosten gestegen en werden enkele retailpanden afgewaardeerd.

De bezettingsgraad is licht gedaald, van 90,46 procent naar 89,02 procent.  Een aantal gesprekken met potentiële huurders is door de coronacrisis ook ‘on hold’ gezet. Daarnaast is de daling te wijten aan tijdelijke leegstand in de Luxemburgse kantorenportefeuille. Intussen probeert Leasinvest de impact van de crisis te becijferen. Geval per geval wordt bekeken welke maatregelen kunnen genomen worden om de huurders tegemoet te komen.

'We denken hierop een duidelijker zicht te hebben bij de opmaak van de halfjaarcijfers 2020', zegt topman Michel Van Geyte. 'In de gegeven omstandigheden is het moeilijk concretere vooruitzichten en een inschatting van de impact voor het volledige boekjaar te geven.'  Over het voorbije boekjaar keert Leasinvest een brutodividend van 5,25 euro per aandeel uit. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud