Dubbel vertrek aan top Home Invest

Sophie Lambrighs stond vier jaar aan het roer van Home Invest Belgium. ©Kristof Vadino

Topvrouw Sophie Lambrighs en investeringsverantwoordelijke Nicolas Vincent stappen op bij de specialist in residentieel vastgoed. De reden van hun vertrek is niet bekend.

Het mandaat van beide managers stopte op 10 juli. CEO Sophie Lambrighs stond sinds juni 2014 aan het roer van het vastgoedbedrijf. Nicolas Vincent vervoegde Home Invest  in 2016 en was er Chief Investment Officer (CIO).

Home Invest geeft geen reden voor het vertrek van het topduo. Volgens de geijkte formule gebeurt het 'in onderling overleg'. Ondanks een verschil in visie met de raad van bestuur hadden de twee managers hun vertrek volgens onze informatie niet zien aankomen.

Volgens het jaarverslag van Home Invest heeft Lambrighs recht op een vertrekvergoeding van 108.000 euro, de helft van haar vaste remuneratie over het boekjaar 2017. Vincent heeft eveneens recht op een vertrekvergoeding van zes maanden loon.

Lambrighs was niet bereikbaar voor commentaar.

Nieuwe managers

Home Invest stelt in dezelfde beweging twee nieuwe managers aan: Liévin en Johan Van Overstraeten, twee leden van de familie die Home Invest controleert.

Tot het aantreden van een nieuwe CEO zal een viertal Home Invest leiden: Liévin en Johan Van Overstraeten, maar ook financieel directeur Jean-Luc Colson en operationeel directeur Filip Van Wijnendaele.

De familie Van Overstraeten bezit 26,7 procent van Home Invest Belgium. De verzekeraar AXA is met een belang van 16,3 procent de tweede grootste aandeelhouder.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content