Duurste huis van de VS kost 209 miljoen euro

Het penthouse bevindt zich in deze nieuwe woontoren in New York. ©AFP

De koper is hefboomfondsmiljardair Ken Griffin die het geld de laatste tijd opvallend veel laat rollen.

Sommige miljardairs, zoals de vorig jaar overleden IKEA-oprichter Ingvar Kamprad, houden er een sobere levensstijl op na. Anderen lijken geen gelegenheid voorbij te laten gaan om met hun rijkdom uit te pakken.

De Amerikaan Ken Griffin, de sterke man van hefboomfonds Citadel, lijkt tot die laatste categorie te behoren. Want nauwelijks enkele dagen nadat hij in het nieuws kwam met de aankoop van een peperduur huis in Londen, koopt hij voor 238 miljoen dollar (209 miljoen euro) een stulpje in het hartje van Manhattan in New York. Dat maakt er het duurste huis van de VS van. Het is tevens een van de prijzigste particuliere vastgoeddeals ooit. 

Penthouse

En het is dan nog niet eens een volledig huis. Het gaat om een penthouse in een nieuwe woontoren, maar wel een van vier verdiepingen en een totale oppervlakte van 2.200 m2 én met uitzicht op Central Park. De transactie werd gemeld door The Wall Street Journal en bevestigd door een woordvoerster van de man.

Griffin telde eerder deze maand nog 95 miljoen pond neer voor een huis van 200 jaar oud met uitzicht op St. James's Park in Londen en op een boogscheut van Buckingham Palace. In Chicago kocht hij, ook al deze maand, verschillende verdiepingen van een gebouw voor 59 miljoen dollar, eveneens een record voor die stad.

De miljardair, die ook vastgoed bezit in onder meer Miami en Palm Beach, vergaarde met Citadel naar schatting bijna 10 miljard dollar. Hij begon met het bedrijf door in zijn kot aan Harvard converteerbare obligaties te verhandelen. In de kunstwereld is hij eveneens een big spender: in 2016 sloeg hij voor ongeveer 500 miljoen dollar werken aan de haak van Jason Pollock en Willem de Kooning.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud