Advertentie
Advertentie

Fiat-familie verkoopt vastgoedmakelaar Cushman & Wakefield

Andrea Agnelli (midden), voorzitter van Juventus en lid van de legendarische Italiaanse familie achter Fiat ©Photo News

De Italiaanse miljardairsfamilie Agnelli laat Cushman & Wakefield over aan sectorgenoot DTZ. De verkoop van de bijna 100 jaar oude Amerikaanse vastgoedmakelaar levert 2 miljard dollar op.

Cushman & Wakefield werd in 1917 in New York opgericht door J. Clydesdale Cushman en Bernard Wakefield, die elkaars schoonbroer waren. Het bedrijf breidde in de 20e eeuw zijn activiteiten uit in de Verenigde Staten en kreeg in 1990 ook vaste voet aan de grond in Europa, met de overname van de Britse vastgoedmakelaar Healey & Baker. Vandaag telt het netwerk ongeveer 250 kantoren in 60 landen en 16.000 medewerkers. Cushman & Wakefield is ook in België actief, maar uitsluitend in de hogere prijsklasse.

De Rockefeller Group was jarenlang de hoofdaandeelhouder van Cushman & Wakefield, maar in 2007 werd die rol overgenomen door Exor, de investeringstak van de familie Agnelli, bekend van het autobouwer Fiat Chrysler. Exor is nu echter uitgestapt en heeft zijn participatie van 75 procent in C&W voor 1,28 miljard dollar (1,15 miljard euro) verkocht aan sectorgenoot DTZ.Dat waardeert c&W, inclusief schulden op ruim 2 miljard dollar.

Deze Amerikaanse groep biedt een volledige waaier vastgoeddiensten aan, gaande van verkoop tot vastgoedbeheer. DTZ is gevestigd in Chicago en heeft meer dan 28.000 medewerkers in dienst, verspreid over ruim 260 kantoren in 50 landen. Sinds vorig jaar is DTZ hoofdzakelijk in handen van TPG Capital, een van de grootste durfkapitaalgroepen in de wereld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud