Advertentie

Franse miljardair Niel bezit al kwart van vastgoedreus

Xavier Niel. ©AFP

De Franse miljardair Xavier Niel heeft zijn belang in de beursgenoteerde vastgoedgroep Unibail-Rodamco-Westfield opnieuw opgetrokken. Hij bezit nu al 23,2 procent.

Niel, die zijn fortuin onder meer vergaarde in de telecomsector, laat zich al langer gelden bij Unibail-Rodamco-Westfield. Samen met Léon Bressler, de vroegere CEO, leidde hij een front van misnoegde aandeelhouders tegen de gewezen leiding van de vastgoedgroep. Ze pleitten voor een radicale strategiewijziging en verzetten zich vorig jaar tegen een geplande kapitaalverhoging.

De Franse miljardair kon daarbij al enkele successen boeken. De kapitaaloperatie kwam er niet en de leiding van Unibail-Rodamco-Westfield werd vernieuwd, met Bressler als voorzitter en een andere CEO. Zelf werd hij lid van de raad van bestuur. Intussen is hij aandelen blijven bijkopen. Door nu boven de aanmeldingsdrempel van 20 procent te gaan kan Niel nog zwaarder op de groep wegen.

Geen controle

Hij meldt in een verklaring aan de Franse beurswaakhond AMF bovendien het inslaan van aandelen te zullen voortzetten 'in functie van de omstandigheden op de markt'. Maar hij heeft 'niet de intentie de controle te verwerven over de vennootschap'.

Unibail-Rodamco was voor de overname van Westfield een Frans-Nederlandse fusiegroep. Het geheel is een van de grootste eigenaars van shoppingcentra ter wereld, met 86 centra in 12 landen, maar niet in België. De groep was vorig jaar goed voor 1,8 miljard euro inkomsten. De resultaten en de beurskoers kregen flinke klappen door corona.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud