Advertentie

Ghelamco wil tot 150 miljoen ophalen

©BELGA

De bouwgroep Ghelamco wil tot 150 miljoen euro ophalen via de uitgifte van obligaties. De groep zal het kapitaal van haar Belgische dochter daarnaast ook nog met 100 miljoen opkrikken.

Ghelamco wil de middelen ophalen in het kader van het zogenaamde EMTN-programma. In dat kader kan Ghelamco obligaties uitgeven voor institutionele beleggers, rijke particulieren en private bankingklanten. Ze zullen noteren op Euronext Brussel.

Ghelamco stelt dat het daarmee 'over een flexibel financieringsinstrument beschikt voor de financiering van haar werkkapitaalbehoeften en voor haar investeringsprojecten, in het bijzonder een verdere expansie in België'.

De Ghelamco-groep heeft ook het kapitaal van haar dochter Ghelamco Invest met 50 miljoen euro verhoogd. En de moedermaatschappij heeft ook de intentie om in te schrijven op een verdere kapitaalverhoging van haar Belgische dochter voor nog eens 50 miljoen euro voor einde 2015.

Verlies

Ghelamco sloot het boekjaar 2014 af met een operationele winst van 20,4 miljoen euro, maar dook netto 9 miljoen euro in het rood. Dat is te wijten aan afwaarderingen op de activiteiten in Rusland en Oekraïne.

De groep heeft vandaag een vastgoedportefeuille van bijna 1 miljard euro en is actief in vijf landen: Polen (45 procent van de totale portefeuille), België en een beetje Frankrijk (36 procent), Rusland (17 procent) en Oekraïne (2 procent).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud