Advertentie
Advertentie

Groen licht voor renovatie voormalig Axa-gebouw met openluchtzwembad

©Belga

Het voormalige Axa-gebouw op de Vorstlaan in Watermaal-Bosvoorde mag worden gerenoveerd. Het iconische gebouw zal behalve kantoren ook een hotel, een wellnesscentrum en een fitnessclub bevatten.

Met het verlenen van de vergunning komt een einde aan een jarenlange lijdensweg. Het voormalige hoofdkwartier van Royale Belge, en later Axa België, staat al sinds augustus 2017 leeg. Aanvankelijk bestonden plannen om de Amerikaanse ambassade te huisvesten in het gebouw, maar dat was buiten de gemeente Watermaal-Bosvoorde gerekend. Die bestemde het gebouw als een beschermd monument, waardoor de Amerikanen hun plannen moesten opbergen.

Voor Cofinimmo was dat een lelijke streep door de rekening, omdat de groep uiteindelijk twee jaar geen huurinkomsten zou ontvangen. Pas in juli 2019 slaagde Cofinimmo erin een koper te vinden die 50 miljoen euro neertelde voor het gebouw. Dat bleek de Antwerpse ontwikkelaar Cores te zijn.

Viersterrenhotel

Die heeft nu zeven maanden na de aanvraag een vergunning op zak om het gebouw te renoveren. De authentieke elementen, zoals de oranje gekleurde ramen en de betonnen plafonds, worden behouden, maar binnen zijn wezenlijke veranderingen mogelijk. Als de renovatie afgerond is, zal het gebouw behalve kantoren, ook een supermarkt, een wellnesscentrum met openluchtzwembad en een fitnessclub tellen. Voorts komt er een viersterrenhotel met 212 kamers, dat zal worden uitgebaat door Limited Edition Hotels.

De onmiddellijke omgeving en het bijbehorende park krijgen een grondige opknapbeurt. Hun oorspronkelijke samenstelling en vormgeving blijven bewaard waar nodig hersteld volgens het originele model.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud