Grootste Europese vastgoeddeal ooit is een feit

Logicor verhuurt magazijnen aan onder meer pakjesbedrijf DHL. ©Deutsche Post

Blackstone verkoopt magazijnenbedrijf Logicor aan het Chinese CIC voor 12,25 miljard euro.

Ze werden begin deze week al genoemd als de waarschijnlijke kopers en nu is de transactie officieel: het Chinese staatsinvesteringsfonds China Investment Corporation (CIC) legt de hand op Logicor, een van de grootste Europese spelers voor logistiek vastgoed.

De verkoper is de Amerikaanse private-equityreus Blackstone. Die richtte Logicor pas vijf jaar geleden op en bouwde het bedrijf met meer dan 50 overnames uit tot een grote speler. Logicor is nu goed voor 13,6 miljoen vierkante meter aan magazijnen in 17 landen. In België liggen die onder meer in Willebroek en Zaventem. Logicor is aan de slag voor klanten als Amazon en DHL.

Door de boom van e-commerce is er almaar meer vraag naar logistiek vastgoed. Blackstone zag dan ook de kans schoon om het bedrijf te gelde te maken. Het werkte een tijdje op een tweede spoor, dat van een beursgang, maar door de grote interesse stegen de prijzen voor Logicor en kozen de Amerikanen voor de snelle exit via een verkoop.

CIC haalde het van onder meer twee Singaporese partijen die een tandem vormden. Het had een streepje voor omdat CIC en Blackstone elkaar kennen en de Chinezen investeren in fondsen van de Amerikaanse reus. Het Chinese staatsfonds ziet toe op 800 miljard dollar aan activa, waarvan 200 miljard in het buitenland.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud