Home Invest Belgium trekt dividend op

©c

Home Invest stelt over 2013 een brutodividend voor van 3,50 euro per aandeel, een kwart euro meer dan een jaar eerder. Voor dit jaar laat de vastgoedbevak niet in zijn kaarten kijken.

Vorig jaar kon Home Invest een operationeel resultaat boeken van 12,4 miljoen, dat is een toename met 13 procent. Het netto courant resultaat exclusief de aangepaste waardering van indekkingsinstrumenten groeide met 5,4 procent tot 8,5 procent, zo meldt het bedrijf in een persbericht.

'Deze goede resultaten getuigen van de capaciteit van Home Invest Belgium om gebruik te maken van de opportuniteiten geboden door de sector van residentieel vastgoed voor verhuur (appartementen en woningen) en die toelaten meerwaarden te genereren in het belang van haar aandeelhouders', zo klinkt het.

De waarde van de portefeuille is op vergelijkbare basis gestegen met 20 procent tot 290,4 miljoen. De reële boekwaarde bedroeg einde 2013 precies 306,8 miljoen (+26%) en dat is inclusief de overname van het vastgoedcertificaat 'Louvain La Neuve' (zie foto)

De netto inventariswaarde per aandeel steeg met 9,1 procent tot 64,09 euro. Het aandeel noteerde op 31 december - toen het 76 euro kostte - bijgevolg met een premie van 18,6 procent. Vandaag vrijdag sloot het op 77,70 euro, een daling met 1,65 procent.

Dinsdagmorgen maakte het een onverklaarbare sprong vooruit van 10 procent, een winst die snel weer weg was.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud