Advertentie

Hugo Ceusters wordt nummer 1 in beheer winkelcentra

De groep Ceusters neemt onder meer het beheer van Waasland Shopping Center over. ©BELGA

Onder meer Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas en Galerie Toison d'Or in Brussel komen in handen van de Antwerpse vastgoedgroep Hugo Ceusters-SCMS.

AG Real Estate, de vastgoeddochter van AG Insurance, verkoopt Devimo Consult, de uitbater van winkelcentra en retailparken, aan de Antwerpse vastgoedgroep Hugo Ceusters-SCMS.

Door de overname beheert Ceusters voortaan zes winkelcentra, 16 retailparken en een 200-tal winkelpanden extra. Het gaat onder meer om Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas, Galerie Toison d'Or in Brussel en Rive Gauche in Charleroi. Ceusters had al 12 winkelcentra en 17 retailparken in beheer, waaronder Wijnegem Shopping Center en K in Kortrijk.

AG Real Estate behoudt wel het beheer van de shoppingcentra die het zelf bezit, zoals City 2 en Westland in Brussel. Enkel de winkelcentra die AG Real Estate niet in eigendom heeft, komen onder de paraplu van Ceusters. Op die manier vermijden beide bedrijven dat ze hun ervaring in het beheer van shoppingcentra moeten delen met shoppingcentra waarvan ze geen eigenaar zijn. 

Etalage

AG Real Estate had zijn dochter Devimo, die vooral in Brussel sterk staat, in het uitstalraam gezet. 'A once in a lifetime opportunity', volgens Ingrid Ceusters, de CEO van het familiale vastgoedbedrijf. 'Er komen niet vaak nieuwe shoppingcentra bij', beklemtoont Ceusters. Daarom zijn verschuivingen in het management van shoppingcentra ook hoogst uitzonderlijk

Dit is een belangrijke stap in het groeiproces van beide bedrijven en van de markt in het algemeen.'
Ingrid Ceusters
CEO Group Hugo Ceusters-SCMS

Door de overname ontstaat een megabedrijf in de niche van het beheer van shoppingcentra. Devimo is de grootste shoppingcenteruitbater van België, Hugo Ceusters-SCMS is de nummer twee op dat gebied. 'Dit is een belangrijke stap in het groeiproces van beide bedrijven en van de markt in het algemeen', zegt Ingrid Ceusters. 'Dit past in onze strategie om uit te breiden in Brussel, Luxemburg en Nederland.' 

Naast de nieuwe groep zijn nog een aantal kleinere spelers, zoals Jones Lang LaSalle (Docks Brussel), Cushman & Wakefield en BNP Paribas Real Estate, actief in het beheer van shoppingcentra. 

Onafhankelijk

Devimo en Ceusters blijven voorlopig onafhankelijk naast elkaar werken. De overname wordt in mei afgerond. Over het prijskaartje werden geen details vrijgegeven.

Group Hugo Ceusters-SCMS ontstond in 2013 als een fusie van de zusterbedrijven Immobiliën Hugo Ceusters en Shopping Center Management Services (SCMS). De groep heeft 80 werknemers en draaide in 2016 een omzet van 18 miljoen euro. 

AG Real Estate telt 200 werknemers en beheert een portefeuille van ongeveer 6,5 miljard euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud