Iets meer winst voor Cofinimmo

Het heropgebouwde kantoorgebouw Belliard 40 ©Cofinimmo

Het vastgoedbedrijf Cofinimmo, dat vooral zorgvastgoed en kantoren bezit, heeft een druk eerste kwartaal achter de rug dat iets meer winst opleverde.

Cofinimmo zag de huurinkomsten in het eerste kwartaal lichtjes stijgen, van 52,3 tot 52,7 miljoen euro. Ook het nettoresultaat van de kernactiviteiten ging licht hoger, van 30,3 naar 31,3 miljoen euro. De beste maatstaf om de activiteit van een vastgoedbedrijf in te schatten, de EPRA-winst, steeg van 1,44 tot 1,47 euro per aandeel.

Op het eerste gezicht een stabiele en licht positieve gang van zaken dus, maar achter de cijfers gaat wel een bijzonder druk kwartaal voor Cofinimmo schuil. De belangrijkste gebeurtenissen waren de verkoop van de kantoorgebouwen Egmont I en II aan Zuid-Koreanen – feitelijk een erfpacht overeenkomst – en de oplevering en een nieuwe huurovereenkomst voor het heropgebouwde kantoorgebouw Belliard 40.

Daarnaast timmerde Cofinimmo aan een nieuw topmanagement dat binnenkort in functie treedt. Op de jaarvergadering van 9 mei neemt Jean-Pierre Hanin als CEO de fakkel over van Jean-Edouard Carbonnelle, die sinds 2012 aan het roer stond. Eind maart raakte bekend dat financieel directeur Jérôme Descamps, die begin februari om persoonlijke redenen terugtrad, wordt opgevolgd door Jean Kotarakos. Deze laatste werd overigens weggeplukt bij rivaal Aedifica.

Cofinimmo bevestigt zijn jaarprognose en dividend. De groep rekent op een nettowinst van de kernactiviteiten van 6,56 euro per aandeel en hoopt een brutodividend van 5,50 euro per aandeel te kunnen uitkeren, evenveel als over 2017.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud