Immobel bevestigt fusiegesprekken met Allfin

Marnix Galle, de ceo en hoofdaandeelhouder van Allfin. ©Dieter Telemans

De vastgoedgroep Immobel bevestigt dat het een mogelijke fusie onderzoekt met Allfin. Dat is het vastgoedbedrijf rond CEO en enige aandeelhouder Marnix Galle, de man van VBO-voorzitster en Sioen-topvrouw Michèle Sioen. Concrete resultaten hebben de gesprekken nog lang niet opgeleverd, benadrukt Immobel.

De bevestiging van de gesprekken komt er na een artikel in La Libre Belgique. De krant wees er zondag op haar website al op dat heel veel aandeelhouders van Immobel rekening houden met zo'n scenario.

Verwonderlijk is dat niet. Allfin verwierf in september 2014 een belang van 29,85 procent van Immobel en werd zo de referentieaandeelhouder van het langst noterende bedrijf op de Brusselse beurs. Dat Allfin net onder de grens van 30 procent bleef, is niet toevallig. Boven die drempel is een bedrijf  verplicht een overnamebod op de resterende aandelen te lanceren. 

Maar volgens veel aandeelhouders zit een fusie in de kaarten. Allfin en Immobel zijn op nagenoeg dezelfde markt actief: kantoren en residentieel vastgoed in België, Luxemburg en  Polen (in het geval van Immobel). Alleen maken veel aandeelhouders van Immobel zich zorgen dat ze de fusie tegen weinig interessante voorwaarden opgedrongen zullen krijgen. 

Allfin kon vorige herfst de overname van het belang in Immobel financieren met een speciaal krediet bij BNP Paribas Fortis. De aandeelhouders vrezen nu dat ze na een fusie opgezadeld zullen zitten met een bedrijf dat weliswaar een grotere omzet boekt, maar wel een grote schuldenlast moet torsen. Ook de onduidelijkheid over hoe Allfin precies moet worden gewaardeerd, is hen een doorn in het oog.

In een persbericht laat Immobel nu weten dat het - net als Allfin - bezig is met een 'evaluatie van beide entiteiten'. In mensentaal wil dat zeggen dat beide bedrijven over de voorwaarden van een fusie praten. Immobel laat weten een persbericht uit te sturen zodra meer informatie beschikbaar is.

De bevestiging betekent niet dat er meteen ook een deal uit de bus komt. De gesprekken lopen bijzonder moeizaam, weten insiders. Ook Immobel benadrukt in een officieel persbericht dat het onderzoek naar een fusie zeker nog geen concrete resultaten heeft opgeleverd.

Het aandeel van Immobel noteert op dit moment 2,4 procent lager.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud