Advertentie

Immobel herontwikkelt hoofdzetel Proximus

In de Brusselse Noordwijk lopen meerdere projecten. ©Kristof Vadino

De vastgoedontwikkelaar Immobel zal de bekende Proximus-torens in Brussel kopen en herontwikkelen. In één toren is er plaats voor ontspanning en wonen.

Proximus en Immobel zullen samen de torens in de Brusselse Noordwijk herontwikkelen tot een 'groenere campusachtige site', staat donderdag in een persbericht in een reactie op een artikel in L'Echo. Proximus ging het nieuws normaal vrijdag bekendmaken, samen met de kwartaalresultaten, maar Immobel moest door het artikel sneller schakelen.

Dit project zal bijdragen aan een levendige en dynamische 24/7 buzz.
Immobel

Voor de architectuur tekent een consortium van het Nederlandse Neutelings Riedijk en het Belgische Jaspers Eyers. In de gerenoveerde gebouwen komen royale ruimtes, waar zowel plaats is voor werk, wonen als ontspannen.

Wonen en werken

In de Noordwijk lopen meerdere projecten, zoals ZIN van Befimmo. De stad wil van het gebied een levendiger plek maken, ook 's avonds. 'Dit project zal bijdragen aan een levendige en dynamische 24/7 buzz', zegt Immobel.

De twee torens van Proximus waren al lang veel te groot voor het personeel van de telecomgroep dat op de hoofdzetel werkt. Na de uitbraak van corona stelde de nieuwe CEO Guillaume Boutin de torens nog meer in vraag.

In het nieuwe ontwerp behoudt Proximus één toren voor de eigen behoeften. De andere toren zal een gemengd gebruik kennen. Daarin komen onder meer een hotel, studentenkoten, sportfaciliteiten en woongelegenheden. Er komt ook minstens 1 hectare groen.

Immobel zal de torens overnemen en een deel verhuren aan Proximus. Eind 2026 moeten de werken klaar zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud