Immobel hoopt niet op Brussel

Paul Buysse is de voorzitter van Immobel (Foto: Kurt Desplenter)

Het bedrijfsresultaat van de vastgoedontwikkelaar Immobel daalde in de eerste zes maanden van dit jaar tot 8,84 miljoen euro. Dat is beduidend minder dan in dezelfde periode een jaar eerder (11,04 miljoen euro). De groep mikt op enkele belangrijke contracten in de tweede jaarhelft. Van de Brusselse kantorenmarkt verwacht Immobel niet onmiddellijk veel.

Immobel stelt vast dat de ongunstige omstandigheden op de Brusselse kantorenmarkt aanhouden. Het bedrijf verwacht op korte termijn geen fundamentele verandering op die markt.

Het gaat gelukkig beter in het verkavelingssegment en de woningbouwmarkt in België en Luxemburg.

De groep wordt ook steeds meer actief in Polen. Vooral over die laatste markt is Immobel enthousiast.

Immobel benadrukt dat het voor de resultaten van heel 2012 afhankelijk is 'van het sluiten van een aantal belangrijke contracten die Immobel voor het einde van dit jaar of in de loop van de eerste helft van volgend jaar verwacht te realiseren'.

De financiële nettokosten stegen van 1,70 miljoen euro naar 3,18 miljoen euro. Dat is vooral het gevolg van de obligatielenng van 40 miljoen euro,  geplaatst tegen een rentevoet van 7 procent in december 2011 en februari 2012.

De nettoschuld is tijdens de eerste zes maanden van dit jaar gestegen van 136,7 miljoen euro naar 149,5 miljoen euro. Deze zou nog toenemen. De groep investeerde in de eerste zes maanden 65 miljoen euro.

Het nettoresultaat (aandeel van de groep) voor de periode beloopt 5,02 miljoen euro tegenover 9,71 miljoen euro op 30 juni 2011.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud