Advertentie

Immobel keert interimdividend uit na sterk halfjaar

Het hoofdkwartier van de federale politie. ©RV DOC

De vastgoedontwikkelaar Immobel keert op 4 september een interimdividend uit van 1,60 euro bruto. Het eerste halfjaar leverde een nettowinst op van 22,3 miljoen euro, tegenover amper 0,1 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

Immobel kan over de eerste zes maanden van 2014 behoorlijke resultaten neerleggen. Dat komt vooral door de verkoop van Brusselse Bel Air RAC1-gebouw aan Hannover Leasing en het Chinese staatsfonds Ginko Tree. Het gaat om het vroegere Rijksadministratief centrum, vlak naast de financietoren en nu de hoofdzetel van de federale politie. Immobel had de site tien jaar geleden samen met Breevast gekocht. Door die transactie slaagde Immobel er in zijn schuldgraad te verlagen van 147 procent eind december tot 96 procent eind juni. De intrinsieke waarde per aandeel steeg van 44,4 tot 49,90 euro.

Immobel investeerde in het eerste halfjaar nog 60 miljoen euro in overnames en de verdere ontwikkeling van zijn portefeuille. De groep kreeg ook een vergunning voor de herontwikkeling van het Credet-project in Warschau, dat 22.000 m2 kantoren en handelsruimte omvat. Daarnaast verkocht Immobel zijn belang in het project Galerie Kons in Luxemburg aan AXA Belgium. De verkoop gebeurt onder voorbehoud van de oplevering en aanvaarding van het gebouw, dat voorzien is voor de tweede helft van 2016.

 

 

 

 

Advertentie
Gesponsorde inhoud