Immobel slijt eigen aandelen

CEO Marnix Galle van Immobel. ©Tim Dirven

Via een private plaatsing verkoopt de projectontwikkelaar Immobel 800.000 eigen aandelen. Goed voor een operatie van ruim 50 miljoen euro.

De 800.000 aandelen van Immobel komen overeen met ongeveer 8 procent van het aandelenkapitaal. Enkel professionele beleggers kunnen woensdag inschrijven. Door operatie is de handel in het aandeel woensdagochtend opgeschort.

Mochten de aandelen geplaatst worden tegen de slotkoers van dinsdag, dan kan Immobel 56,8 miljoen euro vers geld ophalen. Maar doorgaans gebeurt een dergelijke transactie tegen een korting. De nieuwe aandelen hebben meteen recht op het dividend van 2,66 euro over het boekjaar 2019. Dat dividend wordt begin juni op de rekening gestort.

Galle doet mee

Door de operatie - die volledig door Berenberg wordt uitgevoerd - zal het percentage vrij verhandelbare aandelen (freefloat) stijgen tot 37 procent. Hoofdaandeelhouder en CEO Marnix Galle neemt zelf ook deel aan de private plaatsing voor een bedrag van maximaal 2 miljoen euro. Voor de operatie had Galle een belang van 58,8 procent in Immobel. Hij krijgt geen voorrang bij de toewijzing van de aandelen.

Immobel wil het verse geld gebruiken om bijkomende projecten te financieren waarvan er al tien werden gespot in Brussel, Parijs en Luxemburg. Vorige maand raakte bekend dat Immobel een nieuw kantoorgebouw voor ING mag bouwen in Brussel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud