Advertentie

Immobel ziet jaarwinst maal vijf gaan

De stijgende verkoop van woonprojecten in België, Luxemburg en Polen stuwde de inkomsten van Immobel fors hoger. ©Gabari

Sterke cijfers voor woonprojecten in België, Luxemburg en Polen en de verkoop van een kantoorgebouw in Warschau hielpen de Belgische vastgoedontwikkelaar vorig jaar aan een recordresultaat.

Immobel, na de Nationale Bank het oudste aandeel op de Brusselse beurs, zag zijn nettowinst vorig jaar maal 5 gaan naar 56,8 miljoen euro. De omzet steeg met 219 procent naar 326,1 miljoen euro terwijl de brutobedrijfswinst (ebitda) met net geen 300 procent aandikte tot 75,1 miljoen euro.

De groep belooft haar aandeelhouders een dividend uit te keren van bruto 2,42 euro per aandeel. Dat is 10 procent meer dan een jaar eerder.

Overgangsjaar

Dat zijn stevige percentages, die deels ook te verklaren zijn door het feit dat Immobel zijn winst fors zag dalen in 2017. De vastgoedgroep zat toen in een overgangsjaar, waarin meerdere nieuwe woonprojecten werden gestart in België, Luxemburg en Polen en de structuur van het bedrijf werd gestroomlijnd.

Dat werpt nu dus zijn vruchten af, want volgens Immobel steeg de verkoop van woonprojecten in België, Luxemburg en Polen met 38 procent. Bovendien cashte de vastgoedgroep stevig op de verkoop van haar historische Cedet-kantoorgebouw in de Poolse hoofdstad Warschau. Immobel verkocht dat gebouw voor 129,5 miljoen euro aan een Aziatisch fonds. Bijdragen uit joint ventures in België en Luxemburg gaven de nettowinst nog een extra boost. 

Om de ontwikkeling van zijn vastgoedportefeuille in Europa kracht bij te zetten, tankte Immobel afgelopen herfst 100 miljoen euro bij door obligaties uit te geven voor kleine beleggers. Daardoor heeft de groep nu 170,9 miljoen euro cash ter beschikking, terwijl de schuldgraad steeg tot 50 procent. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud