Advertentie

Immoweb doet toegevingen aan concurrentiewaakhond

©doc

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft zijn onderzoek naar de vastgoedsite Immoweb stopgezet.

Begin vorig jaar startte de Belgische Mededingingsautoriteit een onderzoek naar Immoweb. De reden was dat de vastgoedsite met een marktaandeel van ruim 50 procent een erg dominante positie heeft. Andere spelers zoals Immovlan, ImmoPortal, LogicImmo, Z-Immo en Realo volgen op grote afstand. Al jaren klagen die concurrenten en hun medestanders dat de aanpak van Immoweb het hen onmogelijk maakt echt voet aan de grond te krijgen op de online vastgoedmarkt.

Het probleem draaide rond de zogenaamde 'clausule van meest begunstigde klant' die Immoweb afdwong in contracten met softwareontwikkelaars. Die maken software waardoor zoekertjes van individuele immokantoren automatisch ook op Immoweb verschijnen. De ontwikkelaars krijgen van de site een vaste vergoeding per zoekertje dat zo op Immoweb verschijnt. Als ze een lagere vergoeding van een concurrerend vastgoedzoekertjesplatform aanvaarden, moeten ze die volgens de clausule automatisch ook aan Immoweb aanrekenen.

Maar intussen heeft de website beloofd te stoppen met de 'clausule van meest begunstigde klant' en daarom heeft de Mededingingsautoriteit het onderzoek afgesloten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud