Inclusio ligt op schema voor eerste dividend

©Inclusio

De beursnieuwkomer Inclusio publiceerde zijn eerste jaarcijfers. Die werden vooral beïnvloed door de kosten van de beursgang.

Inclusio , actief in de sector van het sociaal vastgoed, zag de huurinkomsten in 2020 bijna verdrievoudigen tot 4,57 miljoen euro. Verder steeg de reële waarde van de vastgoedbezittingen van 97,5 naar 150,8 miljoen euro, een toename van 54 procent. De klim van de huurinkomsten en de gestegen waarde van de vastgoedportefeuille zijn te verklaren door de vele investeringen die in de loop van het jaar zijn gedaan. Inclusio kocht in december Immo Cognaux, de eigenaar van 20 appartementen in de voormalige kazerne Major Cognaux in Verviers.

Beursgang

Van die groei is niets terug te zien. Het nettoresultaat daalde van 522.783 euro naar 33.549 euro. Dat heeft volgens CEO Marc Brisack vooral te maken met eenmalige uitgaven. '2020 is onvergelijkbaar met andere jaren. We hebben heel veel geld moeten spenderen aan de voorbereiding voor een GVV-statuut (gereglementeerde vastgoedvennootschap, red.) en de beursgang.' Het bedrijf keert daarom ook geen dividend uit, zoals het eerder al had vermeld.

Voor 2021 verwacht het bedrijf een verbetering van de cijfers. Het voorziet dat de jaarlijkse huurinkomsten klimmen naar 6,3 miljoen euro en dat het geconsolideerde resultaat zal uitkomen op 3,4 miljoen euro. Dat zou volgens de onderneming een dividenduitkering van 0,44 euro per aandeel mogelijk maken. Dat dividend zouden de aandeelhouders in mei 2022 op hun rekening krijgen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud