Intervest O&W heeft weinig last van coronacrisis

Een groot herontwikkelingsproject van Intervest O&W is Genk Green Logistics op de voormalige Ford-site. ©Intervest O&W

De verhuurder van kantoren en magazijnen behaalde in de eerste jaarhelft lagere resultaten, maar aan de coronacrisis is dat slechts in geringe mate te wijten.

Intervest Offices & Warehouses zag de huurinkomsten in het eerste halfjaar met 6 miljoen terugvallen tot 29,5 miljoen euro. In de overeenkomstige periode van 2019 ontving het bedrijf een eenmalige verbrekingsvergoeding van 5,2 miljoen euro omdat huurder Medtronic in Oudsbergen vroegtijdig vertrok. Dat verklaart grotendeels de daling van de huurinkomsten. Een tweede oorzaak is de verkoop van drie logistieke sites eind 2019. Intervest is de opbrengst aan het herinvesteren, maar de nieuwe ontwikkelingen brengen nog niet meteen huurinkomsten op. Het bedrijf kende ook beperkte huurkortingen toe wegens de coronacrisis.

Door de lagere huurinkomsten en hogere vastgoedkosten zakte de EPRA-winst (de winst uit de strategische operationele activiteiten, red.) met een kwart tot 18,9 miljoen euro. Per aandeel komt de EPRA-winst uit op 0,76 euro tegen 1,03 euro in het eerste halfjaar van 2019. Voor het hele jaar bevestigt Intervest de in mei gegeven prognose: een EPRA-winst tussen 1,60 en 1,65 euro per aandeel en een stabiel brutodividend (1,53 euro).

Interessant is wat Intervest over de kantorenmarkt zegt. ‘De impact van de Covid-19-pandemie laat zijn sporen na op elk niveau en zet een groot aantal partijen aan het denken omtrent hun vastgoed- en huisvestingsstrategie’, klinkt het. Telewerken is op korte tijd ingeburgerd geraakt. Intervest sluit niet uit dat bedrijven in oppervlakte zullen krimpen of zullen decentraliseren. Of dit gevolgen kan hebben voor de portefeuille – die momenteel voor 37 procent uit kantoren en 63 procent uit logistiek vastgoed bestaat – zegt Intervest niet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud