Kapitaalverhoging Accentis start 2 december

Accentis-aandeelhouder Punch Graphix tekent in op de kapitaalronde. ©Lieven Van Assche

Accentis, de vastgoedholding van de Punch-groep, start zijn kapitaalronde op 2 december. De operatie, waarbij Accentis 20,5 miljoen euro wil ophalen, loopt minstens tot en met 16 december.

Een en ander blijkt uit een financiële publicatie in de krant De Standaard. De termijn van de kapitaaloperatie is afhankelijk van de goedkeuring van het prospectus, voorzien voor 30 november.

Accentis is dringend op zoek naar vers geld. De huurinkomsten voor de komende jaren kunnen de afbetaling van schulden niet volgen. De situatie is zo ernstig dat de 'voortzetting van activiteiten' in gevaar is.

1 miljard aandelen

Om 20,5 miljoen euro op te halen wil Accentis iets meer dan 1 miljard nieuwe aandelen uitgeven tegen een prijs van 0,02 euro per nieuw aandeel. Dat is een korting van 50 procent tegenover de beurskoers op het moment van de aankondiging van de kapitaalronde. Elk bestaand aandeel geeft recht op één voorkeurrecht.

Punch Graphix, met 24,49 procent de grootste aandeelhouder van Accentis, liet al weten al zijn voorkeurrechten uit te oefenen. Het is bovendien bereid om met moederholding Punch International nog eens voor maximaal 7 miljoen euro in te schijven door het opkopen van niet-uitgeoefende voorkeurrechten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud