Kapitaalverhoging op til bij Serviceflats Invest

Foto Sofie Van Hoof ©Sofie Van Hoof

De tweede carrière die de bevak Serviceflats Invest op het oog heeft, zal verse middelen vergen. De raad van bestuur onderzoekt momenteel verschillende financieringsmogelijkheden. Een kapitaalverhoging ligt het meest voor de hand.

Serviceflats Invest had als oorspronkelijke opdracht om 1.999 serviceflats te bouwen voor rekening van OCMW's en vzw's. Dat initiële bouwprogramma is echter grotendeels afgewerkt. Er werden al 1.936 flats opgeleverd. Volgend jaar worden de projecten in Opwijk en Destelbergen afgewerkt en dan begint de bouw van de laatste 11 flats in Assenede.

Intussen is het statutair doel van de vennootschap aangepast, zodat Serviceflats Invest nieuwe projecten kan aanvatten. Voortaan kan de bevak investeren in alle projecten die voorzien zijn in het woonzorgdecreet (woonzorgcentra, dienstencentra, groepen assistentiewoningen).

Om de resterende serviceflats te bouwen volstaat de huidige kapitaalsbasis, maar voor nieuwe projecten zal vers geld moeten gevonden worden. In de tussentijdse verklaring zegt Serviceflats Invest dat er wellicht een kapitaalverhoging zal moeten plaatsvinden.

In de eerste negen maanden zijn de huurinkomsten van Serviceflats Invest gevoelig gestegen tot 9,2 miljoen euro, tegen 7,1 miljoen in de overeenkomstige periode van 2012. De klim is te danken aan de aanpassing van de huurgelden aan de index en aan een toename van het aantal flats.

Voor heel 2013 verwacht Serviceflats een hogere nettowinst en een stabiel dividend.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud