Kapitaalverhoging Retail Estates schot in de roos

CEO Jan Denys van Retail Estates zal het verse geld gebruiken om de schuldgraad te drukken en verder uit te breiden in Nederland. ©RV DOC

De verhuurder van winkelvastgoed heeft al zijn nieuwe aandelen kunnen verkopen. Dat brengt ruim 120 miljoen in het laatje.

In het publieke luik van de kapitaalverhoging bij de verhuurder van winkelvastgoed Retail Estates werd ingetekend op een fractie minder dan 88% van de aangeboden aandelen. De rest van de rechten werd op een voormiddag geplaatst bij grote investeerders.

De bedoeling om een goeie 121 miljoen (na kosten) op te halen is daarmee geslaagd. Het geld dient om verder uit te breiden in Nederland en de schuldgraad terug te dringen tot grofweg 50 procent.

Volgens de wet op beursgenoteerde vastgoedvennootschappen mag de verhouding tussen vreemd en eigen vermogen niet oplopen tot meer dan 65%. Die grens kwam in zicht, en dus moest Retail Estates van de banken geld ophalen of een groot project verkopen. 'We hadden beloofd het retailpark dat we recent in Zwolle kochten van de hand te doen als de kapitaalverhoging mislukte,' reageert CEO Jan Denys. 'Nu moet dat niet mordicus verkocht raken.'

De beurskoers bleef sinds vanochtend opgeschort, en zal vanaf woensdagnamiddag 13u opnieuw bewegen. De nieuwe aandelen moeten nog geleverd worden, en zijn vanaf vrijdagochtend beursgenoteerd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud