Kwart meer huurinkomsten bij Aedifica

Aedifica verhuurt rusthuizen, serviceflats en ander zorgvastgoed in BelgiĆ«, Duitsland, Nederland en sinds eind vorig jaar ook in het VK. ©Aedifica

In het kwartaalverslag van de zorgvastgoedverhuurder Aedifica staan alleen plusjes bij de belangrijkste cijfers.

Aedifica gaf woensdagavond cijfers vrij over zijn dikkere vastgoedportefeuille, die logischerwijs meer huurinkomsten oplevert. Ook de bouw- en renovatieplannen zijn nog wat uitgebreid en de gemiddelde huurovereenkomst (21 jaar) was eind maart langer dan drie maanden eerder.

Kapitaalronde

Ook de schuldgraad steeg in het eerste kwartaal, maar we weten dat dat ondertussen is opgelost met een enorme kapitaalverhoging. Daarbij werd 418 miljoen euro vers geld opgehaald door de uitgifte van nieuwe aandelen, de grootste kapitaalverhoging tot dusver voor Belgisch beursgenoteerd vastgoed.

Na die operatie zakte de schuldgraad van 55,5 naar 38,5 procent. Een GVV zoals Aedifica heeft weinig financiƫle speelruimte wanneer het tegen de 55 procent aanschuurt. Veel banken waar ze mee werken eisen dat de verhouding tussen de totale schuld en de totale waarde van het vastgoed niet hoger oploopt. Van de wet mag de schuldgraad hoe dan ook niet boven 65 procent uitstijgen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect