Montea breidt uit naar Duitsland

Een project van Montea in Nederland. ©RV DOC

Duitsland wordt het vierde land waar Montea, een specialist in logistiek vastgoed, na België, Frankrijk en Nederland actief is.

Montea  kondigde donderdagmorgen nog geen concreet project aan in Duitsland, maar legde al wel uit hoe het te werk zal gaan. Montea gaat in zee met IMPEC Groep. Die logistieke ontwikkelaar heeft bedrijven als Seifert Logistics, Duvenbeck en Mateco in portefeuille. De voorbije jaren ontwikkelde IMPEC meer dan een half miljoen vierkante meter aan verhuurde opslagruimte.

'IMPEC Groep gaat voor Montea op zoek naar hoogwaardige én duurzame ontwikkelings- en investeringsopportuniteiten op de Duitse markt. Montea zal voor die projecten optreden als financiële partner tijdens de ontwikkelingsfase en als eindinvesteerder bij de oplevering. IMPEC Groep zal bijdragen tot de forse groeiambitie van Montea', zegt Montea-CEO Jo De Wolf.

Duitsland is de aantrekkelijkste logistieke markt in Europa.
Jo De Wolf
CEO Montea

Montea hoopt nog voor het einde van het jaar zijn eerste projecten in Duitsland aan te kondigen. Duitsland wordt dan het vierde land waar Montea actief is, na België, Nederland en Frankrijk. De groep laat verstaan dat de schuldgraad ruimte voor expansie biedt. 'Met een schuldgraad van 39 procent kunnen we snel groeien in Duitsland.'

Eerder al VGP en WDP

Duitsland blijkt voor Belgische logistieke spelers erg aantrekkelijk. Eerder streken ook de sectorgenoot WDP en de projectontwikkelaar VGP neer in Duitsland. VGP is bijvoorbeeld de huisbaas van Amazon in Frankenthal.

'De centrale ligging, een uitstekende infrastructuur, en de hoogtechnologische standaarden en bouwnormen maken van Duitsland de aantrekkelijkste logistieke markt van Europa', verklaart De Wolf.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud