Advertentie

Montea breidt zich uit in Nederland

Door Montea gerealiseerde verdeelcentrum van Vos Logistics in het Nederlandse Oss ©Montea

De beursgenoteerde vastgoedspecialist Montea tekende voor bijna 15 miljoen euro aan nieuwe projecten in Nederland.

De logistieke vastgoedspecialist Montea  heeft voor 14,6 miljoen euro aan nieuwe projecten ondertekend in Nederland. In Oss koopt Montea een distributiecentrum voor 10,1 miljoen euro. Het pand is verhuurd aan het transportbedrijf Dollevoet. Het bruto aanvangsrendement ligt op 6,73 procent.

En nabij Schiphol Luchthaven koopt Montea een terrein voor 4,5 miljoen euro. 'Hier kan een nieuw distributiecentrum worden gerealiseerd van 10.600 vierkante meter. De commerciële gesprekken met kandidaat-huurders zijn volop aan de gang. Zodra een huurovereenkomst wordt ondertekend wordt met de bouw gestart', zegt Montea.

Renteduik

De commerciële gesprekken met kandidaat-huurders zijn volop aan de gang.
Montea

Door de recente renteduik kunnen vastgoedspelers zich weer spotgoedkoop financieren.Ook Montea pikt daar een graantje van mee. Met de vingers in de neus haalde de op de Brusselse beurs genoteerde vastgoedvennootschap onlangs 139 miljoen euro binnen. Zo kan het bedrijf stevig investeren in groei zonder dat de schuldgraad boven de wettelijk toegestane grens van 60 procent uitpriemt.

14,6
miljoen euro
Totale investering Montea in Nederland

De groep uit Erembodegem kondigde al eerder bij de bekendmaking van zijn jaarresultaten voor 83 miljoen euro bijkomende investeringen aan in Nederland (37 miljoen) en Frankrijk (22 miljoen). Bovendien wordt de oppervlakte zonnepanelen verviervoudigd, een investering van 24 miljoen euro.

Het totale kapitaalversterking die Montea dit jaar op het oog heeft ligt net boven 160 miljoen euro. Op die manier hoopt de vastgoedgroep meer geld op te halen dan bij zijn drie vorige kapitaalverhogingen van 2010 (40 miljoen euro), 2014 (52 miljoen euro) en 2017 (68 miljoen euro) samen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud