Advertentie
Advertentie

Montea krikt dividend 5 procent op

(foto: Sofie Van Hoof)

Montea krikte het netto courant resultaat in 2012 op met een kwart. De vastgoedbevak gespecialiseerd in logistiek gunt de aandeelhouders een 5 procent hoger dividend.

De logistieke bevak Montea, die onlangs nog een kapitaalverhoging doorvoerde, zag het netto courant resultaat over 2012 met 5 procent stijgen tot 11,25 miljoen euro of 2 euro per aandeel.

Het netto courant resultaat vormt de belangrijkste graadmeter van de barometer. Dat cijfer vormt de basis van de dividenduitkering en maakt abstractie van twee boekhoudkundige factoren die het eigenlijk nettoresultaat van een vastgoedgroep alle richtingen doen uitzwiepen: de latente meer- of minwaarde op de vastgoedportefeuille en de rente-indekking. Bij een lagere rente - wat in 2012 het geval is - wordt die rente-indekking ietwat contra-intuïtief minder waard, ook al is die lage rentestand an sich goed nieuws.

Beide factoren leverden voor Montea in 2012 een boekhoudkundige minwaarde op, zodat het nettoresultaat 3,1 miljoen euro of 55 cent per aandeel in het rood kleurde.

Bruto stijgt het dividend met 5 procent, tot 2 euro per aandeel. De netto-actiefwaarde van de portefeuille beliep eind 2012 22,17 euro per aandeel. De huidige beurskoers van 29,75 euro impliceert bijgevolg een premie van 34 procent, wat het beleggersenthousiasme voor het als relatief recessiebestendig beschouwde logistiek vastgoed weerspiegelt.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud