Montea mikt op 52,5 miljoen

De vastgoedbevak Montea maakte de details bekend voor de nakende kapitaalverhoging. Montea wil 52,5 miljoen euro ophalen via de uitgifte van ruim 1,945 miljoen nieuwe aandelen. De inschrijvingsperiode begint dinsdag.

Na de succesvolle private plaatsing ten belope van 30 miljoen euro (20 mei) volgt de kapitaalverhoging die Montea midden mei al aankondigde.

'Ongeveer 50 miljoen' zoals werd vooropgesteld wordt uiteindelijk 52,5 miljoen euro. Zeven voorkeurrechten geven recht om in te schrijven op twee aandelen, tegen een inschrijvingsprijs van 27 euro. Dit houdt een korting in van 13,2 procent tegenover de theoretische prijs, op basis van de slotkoers van 30 mei en na onthechting van het voorkeurrecht en het pro rata dividend van 1 april tot 24 juni.

De voorkeurrechten zijn gedurende de inschrijvingsperiode van 3 tot 17 juni verhandelbaar op Euronext Brussel. De private plaatsing van niet-benutte inschrijvingsrechten gebeurt op 19 juni.

De grotere aandeelhouders familie De Pauw, Belfius Insurance, Federale Verzekering en familie De Smet hebben zich ertoe verbonden in te schrijven op de kapitaalverhoging ten belope van minimaal 24,5 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud