Montea stapt in groot logistiek park in Willebroek

©Foto Montea

Montea gaat samen met MG Real Estate een duurzaam logistiek park met een potentieel van 150.000 m² ontwikkelen in Willebroek. De vastgoedbevak verwerft ook een logistiek platform van 13.000 m² in de Gentse haven.

Montea sluit een partnerschap met vastgoedontwikkelaar MG Real Estate, een onderdeel van de De Paepe Group, voor de ontwikkeling van het logistiek park ‘MG Park De Hulst’ in Willebroek. Het park is 40 ha groot en ligt tussen de A12 en de E19. De bebouwbare oppervlakte bedraagt 30 ha, terwijl 10 ha gereserveerd wordt als groenbuffer. In totaal kan er voor 150.000 m² aan logistieke ruimte gecreëerd worden.

Montea gaat voor 4,5 miljoen euro deelnemen aan de kosten om de infrastructuur van het park te ontwikkelen. In ruil krijgt Montea een voorrecht op elke ontwikkeling op de site. MG Real Estate en Montea gaan ook hun krachten bundelen om gebruikers te zoeken. De kostprijs voor de totale ontwikkeling van het park, die 3 tot 5 jaar zal vergen, wordt geraamd op 120 miljoen euro.

Cockpits

In een persbericht kondigt Montea ook nog een aankoop aan in de haven van Gent. De vastgoedbevak verwerft een logistiek platform van 18.000 m² dat voor 13 jaar is verhuurd aan SAS Automotive Group. Dat bedrijf assembleert er cockpits voor de autofabriek Volvo Gent. Het gebouw is eigendom van Ghent Logistics, een dochter van MG Real Estate. De acquisitie door Montea gebeurt via de inbreng in natura van de aandelen van Ghent Logistics. In ruil geeft Montea voor 6,47 miljoen euro nieuwe aandelen uit tegen 29,30 euro het stuk.

Montea meldt tot slot dat een huurder is gevonden voor de resterende kantoorruimte op de site in Erembodegem, met name software-ontwikkelaar Globis. DHL Supply Chain Belgium neemt dat weer zijn intrek op de site in Mechelen, nadat de vorige huurder – Pomax – het pand voortijdig had verlaten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud