Negatief advies voor Just under the Sky

©Image Quick IT pour Art & Build Architect

Just under the Sky, het winkelcomplex in de buurt van de Van Praetbrug, op de grens van Laken en Schaarbeek, krijgt van het Nationaal Sociaal Economisch Comité voor de Distributie (NSECD) een negatief advies. Dat is niet bindend. De stad Brussel moet nu zelf de knoop doorhakken.

Het Comité heeft dinsdag vergaderd. Het nieuws van haar negatief advies is officieus uitgebracht door de ondernemersorganisatie NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen), die zelf ook in de NSECD zetelt. Net als Unizo is NSZ een fervente tegenstander van het shoppingcomplex.

Volgens het NSZ is het project 'niet compatibel met de gewestelijke mobiliteitsdoeleinden'. Just under the Sky verwacht 155.000 bezoekers per week, van wie 70 procent met de auto komt. De Van Praetbrug is een belangrijke invalsweg voor het woon-werkverkeer. Ook de Leuvense burgemeester Tobback is falikant tegen.

Het project krijgt naar verluidt ook een negatief advies omdat het in een industriële omgeving  ligt en weegt  op het stedelijk weefsel.

Het is nog lang niet zeker dat de drie geplande shoppingcenters er effectief zullen komen. Er lopen nog allerlei procedures. Uplace is het verst gevorderd. Het project Neo staat eigenlijk nog nergens.

Indien de stad Brussel toch een vergunning geeft, is er nog steeds beroep mogelijk. Een interministerieel comité moet dan de definitieve beslissing nemen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud