Advertentie

Nieuwe overname voor Aedifica

Project LTS in Winschoten ©Aedifica

Aedifica, de specialist in rusthuisvastgoed, doet een nieuwe overname in Nederland.

Aedifica  koopt rusrthuis in aanbouw in Winschoten in de Noord-Nederlandse provincie Groningen. Het gaat om een zorgresidentie van 32 eenheden, een vijftigtal seniorenappartementen en een medisch centrum met een vijftiental eenheden. Het project heeft een conventionele aanschaffingswaarde van 12 miljoen euro met een initieel brutorendement van 7,5 procent. Het gebouw zal worden opgeleverd rond de zomer van 2018.

De zorgresidentie wordt verhuurd voor 15 jaar aan Stichting Oosterlengte. De stichting is al de uitbater van een andere Aedifica-site in Oude Pekela. Ook die seniorenappartementen worden verhuurd voor vijftien jaar. Voor het medisch centrum gaat het om huurcontracten van vijf tot vijftien jaar.

Kapitaalverhoging

Het is een nieuwe belangrijke investering op korte termijn van Aedifica na de kapitaalverhoging van 219 miljoen euro in maart van dit jaar. Sindsdien heeft Aedifica voor acht dossiers voor in totaal 46 miljoen euro aan nieuwe investeringen aangegaan. Zes dossiers (27 miljoen euro) betreft beleggingen in exploitatie. Twee projecten (19 miljoen euro) moeten nog worden opgeleverd.

Op dit ogenblik wordt vooral in Nederland geïnvesteerd. Zes van de acht projecten, voor een totaal bedrag van 34 miljoen euro, gebeurden in Nederland.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud