Noodlijdend WeWork zet expansie in Brussel stop

©AFP

WeWork, de aanbieder van coworking, heeft zijn plannen om in Brussel verder uit te breiden stopgezet. WeWork zit in zwaar weer.

Met de recente opening van de kantoren Botanique (Sint-Lazarusplein, Sint-Joost), Belmont Court (Belliardstraat) en binnenkort Rue du Commerce 31 (Handelsstraat) was het Amerikaanse bedrijf aardig op weg om ook in Brussel een belangrijke speler te worden.

Verdere groei komt er evenwel niet meteen, hoewel WeWork plannen had om de huidige 20.000 m2 aan kantoorruimte te verdubbelen. Er was een akkoord voor 6.000 m2 kantoorruimte in het project Spectrum (Bischoffslaan) van Ghelamco en er waren vergevorderde onderhandelingen voor een coworkingproject in de Europese wijk en een expansie van de ruimte in Botanique. Die projecten zijn alle drie stopgezet, vernam De Tijd op de vastgoedbeurs Mapic in Cannes.

65.000
m2
In de eerste negen maanden van 2019 huurden bedrijven als WeWork, Silversquare@Befimmo en Meetdistrict in Brussel meer dan 65.000 m² extra ruimte om als flexibele werkruimte door te verhuren.

Het Amerikaanse moederbedrijf gaat door een diepe crisis. Oprichter en CEO Adam Neumann is opzijgeschoven. En na een halfjaarverlies van 900 miljoen dollar is WeWork op een streng dieet gezet. De Japanse grootaandeelhouder Softbank heeft een reddingsplan van 5 miljard dollar opgesteld.

Aan het product ligt het niet. Coworking is in volle opmars. In de eerste negen maanden van 2019 huurden bedrijven als WeWork, Silversquare@Befimmo en Meetdistrict in Brussel meer dan 65.000 m² extra ruimte om als flexibele werkruimte door te verhuren. De aanbieders van flexibele kantoorruimte blijven in Brussel ruimte bijhuren. Spaces opent weldra coworking in de Gare Maritime op Tour & Taxis. Fosbury & Sons neemt zijn derde locatie in gebruik in het centrum.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud