Advertentie

Piqueur leidt nog altijd vastgoedpoot Optima

Jeroen Piqueur, de vroegere topman van Optima. ©BELGA

Jeroen Piqueur is, in tegenstelling tot wat hij zelf in de herfst van vorig jaar aankondigde, nog altijd de baas van de vastgoedpoot van Optima.

Jeroen Piqueur is nog altijd gedelegeerd bestuurder van Optima Global Estate, intussen omgedoopt tot Your Estate Solution. Dat bevestigde het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) vrijdag in de Optima-onderzoekscommissie in de Kamer. Piqueur is ook nog altijd erkend als vastgoedmakelaar, ononderbroken sinds 1995. Verschillende Kamerleden reageerden verrast. Eind vorig jaar had Piqueur zijn ontslag aangekondigd.

De voormalige vastgoeddochter van Optima Bank, die intussen bescherming tegen zijn schuldeisers heeft gekregen, heeft de erkenning van Piqueur nodig om legaal vastgoedactiviteiten te kunnen ontplooien. 'Het is een sleutelelement om niet alles ineens te laten ontploffen. Mogelijk was Piqueur van plan om ontslag te nemen, maar is men tot het besef gekomen dat dit ook het einde van Optima Global Estate zou betekenen', zei Roland Timmermans, advocaat bij het BIV.

Het mandaat van Piqueur loopt tot de algemene vergadering later deze maand. Wat er dan zal gebeuren blijft onduidelijk, al vermoedt men bij de beroepsvereniging dat een andere persoon voor Your Estate Solution de erkenning zal aanvragen.

Volgende week 10 februari moeten de schuldeisers beslissen over een reorganisatieplan voor Your Estate Solution, nadat de bescherming tegen schuldeisers met twee maanden was verlengd, tot 21 februari.

De BIV is midden vorig jaar, toen de problemen rond Optima aan het licht kwamen, een tuchtonderzoek gestart tegen de vastgoedpoot. 'Dat gebeurde ambtshalve, na artikels in de pers', legde de advocaat uit. Zo'n procedure is erg uitzonderlijk, meestal wordt een onderzoek geopend na een klacht. 'Maar we hebben in het verleden nooit een klacht tegen Optima Global Estate ontvangen', beklemtoonde Timmermans.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud