Playboy Mansion zoekt koper

De Playboy Mansion in Los Angeles. ©REUTERS

De nieuwe eigenaar moet wel toestaan dat Playboy-oprichter Hugh Hefner in de villa blijft wonen.

De beroemde villa wordt komende maand te koop gezet. Ingewijden melden dat het bedrijf Playboy Enterprises, eigenaar van het huis, 200 miljoen dollar (184 miljoen euro) wil hebben voor het optrekje.

'Een onrealistische prijs', reageren makelaars. De Playboy Mansion is namelijk vervallen. De grond is zo'n 60 miljoen dollar waard. Maar vanwege de geschiedenis van de villa schatten zij de waarde ergens tussen de 80 en 90 miljoen dollar.

©REUTERS

De villa werd in de jaren zeventig bekend toen Hugh Hefner (foto), oprichter van het blootblad Playboy, zijn intrek nam en daar wilde feesten organiseerde. De reusachtige woning telt 22 kamers en heeft een wijnkelder, bioscoopkamer, spelletjeskamer, tennisbaan/basketbalveld en een zwembad met waterval en grot.

Aan de koop zijn een aantal opmerkelijke voorwaarden verbonden. Zo moet de nieuwe eigenaar toestaan dat Hugh Hefner in de villa blijft wonen. Verder mogen kandidaat-kopers het huis bezichtigen, maar de slaapkamer van de 89-jarige playboy komen ze niet in.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect