Punch lanceert bod op Accentis

Accentis-CEO Wouter Vandeberg

De holding Punch International brengt een openbaar overnamebod uit op alle aandelen van Accentis die het nog niet in zijn bezit heeft. Als het bod lukt, verdwijnt opnieuw een bedrijf van de Brusselse beurs.

Punch International zal 1,25 eurocent bieden voor een aandeel Accentis. Accentis is een vastgoedbedrijf dat vooral investeert in kantoren en logistieke gebouwen.  Momenteel noteert het aandeel aan 1 eurocent op de Brusselse beurs. Het bedrijf is zo 12,7 miljoen euro waard. Het bod van Punch houdt een premie van 22,5 procent in ten opzichte van de gemiddelde koers van Accentis van de voorbije 30 dagen. 

Punch heeft vandaag al 47,59 procent van het kapitaal van Accentis. 

Punch was ooit een gediversifieerde holding onder Guido Dumarey. Maar de nieuwe hoofdaandeelhouder Gerard Cok vereenvoudigde de investeringen. Nu ook het grafische bedrijf Xeikon werd verkocht aan XBC (Bencis en Gimv XL), bleef er enkel 85 miljoen euro cash over en het belang in Accentis. Punch gebruikt zijn cash om eigen aandelen in te kopen. 

Punch kwam in 2008 in aanraking met Accentis toen Guido Dumarey al het vastgoed van Punch, goed voor 245 miljoen euro, aan Accentis verkocht. Zo werd Punch in één klap schuldenvrij. Accentis financierde de overname met een lening bij Punch. Maar de vastgoedgroep kon die niet aflossen waardoor de schuld werd omgezet in aandelen. Zo werd Punch hoofdaandeelhouder. De waardering van een aandeel Accentis lag toen rond de 15à 18 eurocent.  Wat volgde was een gegoochel met participaties en huurgaranties tussen verschillende filialen van de Punch-groep. 

Analisten speculeerden dat Punch zijn belang in het vastgoedbedrijf zou verkopen aan Cok. Hij heeft een lange traditie in vastgoed. Zo kocht de Nederlandse zakenman eind vorig jaar al het winkelcentrum aan de Sleuyter Arena in Oostende. 

Punch dient binnenkort een prospectus in voor het overnamebod. Lukt de overname dan verdwijnt met Accentis opnieuw een bedrijf van de Brusselse beurs. Ook Deficom verdwijnt binnenkort van de koerstabellen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud