Qrf behoudt dividendprognose

William Vanmoerkerke, CEO van QRF . ©Jonas Lampens

Ook bij Qrf, een van de kleinere beursgenoteerde retailvastgoedgroepen, leidt de coronacrisis tot lagere huurinkomsten. Toch wordt de dividendprognose behouden.

Qrf meldt een daling van de EPRA-winst, zeg maar de winst uit de kernactiviteiten, die sterk bepalend is voor het dividend, met 26 procent tot 3,41 miljoen euro. Dat is 0,48 euro per aandeel. De impact van de voorwaardelijke huurkwijtschelding kwam uit op 0,12 euro per aandeel.

De huurinkomsten in de eerste zes maanden daalden door de impact van Covid-19 met 869.000 euro. De kwijtschelding vertegenwoordigde 7,46 procent van de gebudgetteerde huurinkomsten.

Eén maand

Voor het merendeel van de getroffen huurders werd de huur één maand kwijtgescholden. Ook veel andere spelers scholden een maand kwijt.

Op een vergelijkbare basis heeft Qrf zijn vastgoedportefeuille vooral door de coronacrisis met 6,4 miljoen euro afgewaardeerd. Dat is een daling met 2,54 procent tot 224 miljoen euro. De afwaardering die Vastgoed Retail eerder bekendmaakte, lag iets hoger.

Dividend

Als de huurinkomsten in de tweede jaarhelft door corona lager uitvallen, zal Qrf het effect hiervan op het dividend evalueren.
William Vanmoerkerke
CEO QRF

Bij de publicatie van de jaarresultaten over 2019 in februari ging Qrf voor het jaar 2020 uit van een behoud van het dividend van 0,80 euro bruto. De verwachtte daling van het EPRA-resultaat in 2020, door de impact van verkochte panden en een akkoord met H&M, zou geen afbreuk doen aan het dividend, werd toen nog gezegd. Ook de coronacrisis verandert die prognose niet meteen.

William Van Moerkerke, de CEO en hoofdaandeelhouder van Qrf, houdt wel een slag om de arm. 'Als de verwachte huurinkomsten in de tweede jaarhelft lager uitvallen door een bijkomende negatieve impact van corona, zal Qrf het effect op het dividend evalueren.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud