Quares zoekt 10 miljoen om studentenkoten te renoveren

Veel studentenkoten zijn verouderd. ©Dieter Telemans

Het investeringsfonds Quares Student Housing wil 10 miljoen euro ophalen om verouderde studentenkoten te renoveren. Het zou zijn grootste kapitaalverhoging ooit zijn.

Quares Student Housing is een niet-genoteerd fonds dat gespecialiseerd is in studentenkoten. Het werd in 2013 door de vastgoedgroep Quares opgestart. Het was het eerste fonds dat het mogelijk maakte uitsluitend te beleggen in studentenhuisvesting. Sinds zijn lancering haalde het al tientallen miljoenen euro's op.

Er staat nu een volgende kapitaalronde op til. Quares Student Housing wil in totaal 10 miljoen euro ophalen bij investeerders om verouderde studentenkoten te renoveren. Uit een eigen analyse van het fonds blijkt dat in heel België enkele tienduizenden studentenkamers aan een dringende herontwikkeling toe zijn.

95 miljoen
investeringswaarde
De portefeuille van Quares Student Housing heeft momenteel een investeringswaarde van bijna 95 miljoen euro.

Quares Student Housing verhuurt al panden aan studenten en ‘young professionals’ in Brussel, Antwerpen, Gent en Luik. Het bezit dertig panden: 5 in Brussel, 21 in Antwerpen, 3 in Gent en 1 in Luik. Het betreft in totaal bijna 1.000 wooneenheden. De totale investeringswaarde van de portefeuille bedraagt op dit moment bijna 95 miljoen euro. Met de verse middelen wil het fonds zijn pijlen nu ook op Leuven richten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud