Recordjaar doet VGP dividend fors verhogen

VGP is onder meer de huisbaas van Amazon in Duitsland. ©Bloomberg

De logistieke vastgoedspeler VGP boekte vorig jaar 80 procent meer winst. Aandeelhouders genieten mee.

De coronacrisis heeft een turbo gezet op de e-commerce, en dus ook op VGP . De specialist in logistiek vastgoed, in het Duitse Frankenthal 'huisbaas' van een groot Amazon-verdeelcentrum, wist vorig jaar het aantal getekende huurcontracten op te krikken tot 185 miljoen euro, 19 procent meer dan een jaar eerder. Het beursgenoteerde bedrijf eindigde het coronajaar met een recordnettowinst van 371 miljoen euro, een stijging van 80 procent.

In 2020 leverde VGP 27 projecten op met 531.000 m² verhuurbare oppervlakte. Dat record levert het bedrijf 29,1 miljoen euro extra huurinkomsten op jaarbasis op.

Bovendien investeerde VGP fors in nieuwe gronden. De ontwikkelingsgrondbank groeide bijna een kwart aan tot 7,65 miljoen vierkante meter. In de pijplijn zitten enkele opmerkelijke projecten. Het bedrijf realiseert momenteel VGP Park Moerdijk, met 450.000 vierkante meter bruto verhuurbaar oppervlakte het grootste ontwikkelingsproject van Nederland.

VGP herontwikkelt ook meer en meer brownfield projecten. Zo kocht CEO Jan Van Geet in het Duitse Giessen een voormalig Amerikaans militair vliegveld van 32 hectare.

Ook voor 2021 is VGP optimistisch dankzij de grote vraag van potentiële huurders. 'We verwachten dat technologische veranderingen en e-commerce een belangrijke motor zullen blijven achter de vraag naar ons platform', aldus CEO Van Geet.

Door de goede resultaten verhoogt VGP, dat zijn schuldgraad reduceerde tot amper 25 procent, het dividend met een kwart. Aandeelhouders kunnen rekenen op een bruto dividend van 3,65 euro per aandeel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud