Retail Estates broedt op kapitaalverhoging

De toplui van Retail Estates: Jan De Nys (CEO) en Paul Borghgraef (voorzitter). ©Sofie Van Hoof

De raad van bestuur van de vastgoedgroep Retail Estates onderzoekt de mogelijkheid om een kapitaalverhoging door te voeren in de loop van 2015. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht.

Retail Estates  bevestigt daarmee het bericht in De Tijd eerder deze week over een op til zijnde kapitaaloperatie. De vastgoedgroep geeft geen details over de omvang of voorwaarden van de kapitaalverhoging, maar ze is volgens onze informatie gelinkt aan het slagen van een specifiek overnameproject. Of dat project zal slagen, is nog niet duidelijk.

Op geldjacht

Beursgenoteerde vastgoedgroepen zijn massaal op geldjacht. Rekening houdend met de pas gelanceerde kapitaalverhoging van Cofinimmo zijn er sinds begin dit jaar al voor 620 miljoen euro kapitaaloperaties opgezet in de branche.

Na Wereldhave, WDP en Cofinimmo - dat dit jaar al zowel obligaties als aandelen uitgaf - zitten er nog meer operaties in de pijplijn. Zowel Aedifica als Care Property Invest (ex-Serviceflats Invest) bereidt een kapitaalverhoging voor.

Door nieuwe aandelen uit te geven kunnen de bedrijven zich goedkoper financieren (lees: moeten ze minder aandelen uitgeven om een specifiek bedrag op te halen). Obligatie-uitgiftes zijn eveneens aantrekkelijk gezien de zeer lage rente die op dat papier moet worden betaald. Dat verklaart de niet-aflatende activiteit in de sector.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud