Retail Estates verhoogt dividend

Be-Mine Beringen ©RV

Retail Estates kon het voorbije jaar zijn balans sterker maken en meer winst boeken. De aandeelhouder mag meegenieten onder de vorm van een licht hoger dividend. Buiten Beringen zitten geen nieuwe projecten in de pijplijn.

De raad van bestuur van Retail Estates stelt over het boekjaar 2013-2014 (tot 31 maart) een dividend voor van 3,00 euro bruto, dat is 3,44 procent meer dan een jaar geleden, zo zegt de vastgoedbevak in een persbericht. Die lijn wordt overigens doorgetrokken voor het pas gestarte boekjaar, waarvoor een brutodividend van 3,10 euro bruto als doelstelling naar voren wordt geschoven.

De dividendverhoging komt er ondanks een daling van de nettowinst per aandeel van 5,17 naar 4,12 euro, de netto courante winst per aandeel bleef stabiel op 3,62 euro. Maar dat de winst per aandeel niet stijgt, heeft alles te maken met de kapitaalverhoging van 72 miljoen vorige zomer. Het globale netto courante resultaat ging immers 21,2 procent hoger tot 25,07 miljoen. 

De winststijging was te danken aan een fors hoger netto-huurresultaat, dat groeide immers met 13,6 procent tot 47,02 miljoen door een uitbreiding van de portefeuille met 9,8 procent tot 750,3 miljoen euro. De bezettingsgraad lag opnieuw boven 98 procent. Bovendien kon de schuldgraad - dit keer dankzij de kapitaalverhoging - onder 50 procent gebracht worden (van 55,75 naar 49,10 procent).

Voor het lopende boekjaar 'hoopt Retail Estates de strategische lijn van het vorige boekjaar te kunnen voortzetten'. Dat wil zeggen, het (semi) eigen vermogen verder versterken en blijven groeien zonder het resultaat of de intrinsieke waarde aan te tasten. Vorige maand werd tegen die achtergrond al een obligatielening van 30 miljoen uitgegeven.

Midden april kondigde het bedrijf aan dat het een akkoord had getekend met Be-Mine voor de realisatie van een retailpark  in Beringen. De winkelpanden zullen worden opgeleverd na de zomer van 2015. Be-Mine staat in voor de volledige herontwikkeling in het kader van ee PPS-project van de mijnsite in Beringen.

Het aandeel van Retail Estates sloot vrijdag op 60 euro, een daling met 0,25 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud