Advertentie

Schouderklopjes voor Intervest O&W

De logistieke site in Puurs ©Intervest Offices

Vastgoedgroep Intervest Offices & Warehouses verwacht over 2015 een dividend uit te betalen tussen 1,60 en 1,70 euro per aandeel, duidelijk meer dan een jaar eerder.

Over het eerste halfjaar boekte de gereglementeerde vastgoedvennootschap (GVV) een operationele winst van 15,6 miljoen euro, een duidelijke stijging tegenover de 11,5 miljoen tijdens de eerste zes maanden van 2014.

Die winstgroei is het gevolg van hogere huurinkomsten, een stijging die te danken is aan de aankoop van logistieke sites in Opglabbeek einde vorig jaar en in Luik in februari van dit jaar.

Per aandeel gaat de winst van 78 naar 96 eurocent. Intervest O&W  verwacht nu voor het hele boekjaar een winst tussen 1,78 en 1,89 euro per aandeel. Rekening houdend met een uitkeringspercentage van 90 procent, zou dat een dividend tussen 1,60 en 1,70 moeten opleveren.

Logistieke sites nemen een steeds belangrijker plaats in de portefeuille van de groep in, ten koste van de kantoren. Op 30 juni waren die investeringen goed voor 48 procent van het globale aanbod, een toename met 3 procent, zo meldt de GVV.

Koen Overlaet-Michiels van KBC Securities  spreekt van resultaten die beantwoorden aan de verwachtingen. Hij bevestigt met overtuiging zijn koopadvies. 'Het bedrijf is goed bezig met een aantrekkelijke verschuiving van zijn portefeuille richting logistiek, de bezettingsgraad verbeter en tegen de huidige koers is het aandeel nog steeds fors ondergewaardeerd'. Het koersdoel blijft op 26 euro, gisteren sloot het op 21,82 euro (-0,5%)

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud