Schuldgraad Serviceflats stijgt boven 50 procent

De vastgoedbevak Serviceflats Invest (SFI) heeft zijn schuldgraad voor het eerst boven de vijftig procent zien stijgen. De bevak blijft bij zijn voorspelling van een stabiel dividend.

SFI had eind september een schuldgraad van 51,23 procent. Dat is nog ruim onder het wettelijke plafond van 65 procent. De wet voorziet wel dat bevaks met een schuldgraad boven de 50 procent een financieel plan moeten opstellen waarin ze aangeven wat ze zullen doen om onder die limiet te blijven. SFI zegt in een kwartaalupdate dat de schuldgraad het komende jaar niet boven de 55 procent zal stijgen en dat er dus geen bijkomende maatregelen nodig zijn.

De vastgoedbevak blijft operationeel op schema, met 5 vastgoedprojecten die in uitvoering zijn en nog eens 3 in de pijplijn. Alle serviceflats zullen tegen eind 2014 voltooid zijn.

SFI verklaarde enkele maanden geleden dat het niet kiest voor een 'uitdoofscenario', wanneer de Vlaamse overheidssteun wegvalt. Het bedrijf wil ook na 2014 blijven investeren in nieuwe projecten, met geld van de kleine belegger. Over die plannen valt in de kwartaalupdate evenwel geen nieuws te rapen. SFI herhaalt wel de verwachting van een stabiel dividend voor dit boekjaar. De voorbije twee jaar bedroeg het dividend 505 euro, vrijgesteld van roerende voorheffing.

De beurskoers van Serviceflats Invest bedraagt 12.500 euro, wat een verwacht dividendrendement van 4,04 procent geeft.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud