Serviceflats heet voortaan 'Care Property Invest'

Foto Sofie Van Hoof ©Sofie Van Hoof

De bevak Serviceflats Invest verandert zijn naam in 'Care Property Invest' en splitst zijn aandeel in duizend. Dat is besloten op een buitengewone algemene vergadering.

Serviceflats Invest werd aanvankelijk opgericht om een vooraf bepaald aantal serviceflats te bouwen. In juni vorig jaar werd het maatschappelijk doel echter verruimd tot 'het financieren en realiseren van zorgvastgoedprojecten in functie van de bejaardenzorg in ruime zin en personen met een beperking'. Dat betekent dat de bevak voortaan niet alleen serviceflats gaat bouwen (en financieren), maar ook woonzorgcentra, assistentiewoningen of lokale dienstencentra, en bij uitbreiding alle woonvormen voor personen met een beperking.

Een gevolg van de verruimde strategie was dat de vlag niet langer de lading dekte, dat de naam 'Serviceflats Invest' voorbijgestreefd was. Daarom wordt de naam nu gewijzigd in 'Care Property Invest' - kortweg CP Invest - die tevens duidelijk maakt dat de focus op zorgen en wonen gericht blijft. De tagline bij de nieuwe naam wordt trouwens 'zorgbouwen in alle vertrouwen'.

Behalve over de naamsverandering beslisten de aandeelhouders ook de aandelen te splitsen met een factor 1.000. Een aandeel Serviceflats Invest kost momenteel 14.200 euro en is daarmee het duurste op Euronext Brussel. Door de splitsing zou de waarde van een aandeel dalen tot 14,2 euro, een eenheidswaarde die veel toegankelijker is.

Het aantal aandelen van de bevak zal door de splitsing toenemen tot 10.210.000. Serviceflats beklemtoont dat de hele operatie volledig neutraal is voor de aandeelhouders.

Door de splitsing zou de liquiditeit moeten verbeteren en worden tevens de toegankelijkheid en de aantrekkelijkheid van het aandeel bevorderd, staat in een persbericht.

De gesplitste aandelen zullen vanaf maandag 24 maart noteren op Euronext Brussel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud