Shoppingcenter Wijnegem staat te koop

©Photo News

De shoppingcenters Wijnegem (50%) en Waasland (100%) zijn te koop. De twee activa zijn samen zo’n 600 à 700 miljoen euro waard. De fondsbeheerder CBRE Global Investors bekijkt alle opties.

Waasland Shopping en Wijnegem Shopping behoren tot de meest succesvolle shoppingcenters in ons land. Jaarlijks trekken ze respectievelijk 6,3 miljoen en 9 miljoen bezoekers. De leegstand is er onbestaande. Enkele aandeelhouders willen nu graag cashen, meldt de vastgoednieuwsbrief Retailfocus (Expertise).

Patrick Meutermans van de Amerikaanse fondsbeheerder CBRE Global Investors Belgium bevestigde aan De Tijd dat ‘alle mogelijkheden worden bekeken om de meerwaarde naar buiten te brengen’.

Sinds 2004 zit het shoppingcenter van Sint-Niklaas volledig en Wijnegem Shoppingcenter voor 50 procent (de andere helft is in handen van AXA) in het Frans-Belgische beleggingsfonds CBRE Retail Property Fund France Belgium. Het fonds beheerd door CBRE Global Investors komt dit jaar aan het einde van zijn initiële termijn van tien jaar. Voor het Singaporese staatsfonds GIC en het Nederlandse pensioenfonds APG lijkt dat het geknipt moment om te verkopen.

Morgan Stanley moet de markt aftasten. Ofwel wordt het fonds verlengd met een gewijzigd aandeelhouderschap, ofwel worden de verschillende activa verkocht. Het gaat om een 15-tal shoppingcenters of hoofdwinkelcomplexen in Frankrijk en België. Het is de bedoeling dat de knoop nog dit jaar wordt doorgehakt.

De totale portefeuille van het fonds wordt gewaardeerd op zo’n 1,2 miljard euro. Meer dan de helft komt van de shoppingcenters van Wijnegem (50%) en Waasland.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud