Sterke winstgroei leidt tot hoger dividend bij Retail Estates

Jan De Nys, de CEO van Retail Estates ©Benjamin Brolet

De sterke expansie tijdens het lopende boekjaar 2018/2019 heeft Retail Estates na negen maanden een derde meer winst opgeleverd. De verhuurder van perifeer winkelvastgoed trekt zijn dividend fors op.

Retail Estates pakt over de eerste negen maanden met sterke cijfers uit. De huurinkomsten stegen met een kwart als gevolg van een reeks acquisities tijdens het voorgaande boekjaar. Bovendien bleef de bezettingsgraad van de winkels aan de rand van woonkernen of langs invalswegen met 98,04 procent op een hoog niveau.

De gezuiverde nettowinst (de zogenaamde EPRA-winst) belandde op 44,34 miljoen euro, wat 30,8 procent meer is dan een jaar eerder. Per aandeel steeg de EPRA-winst van 3,64 tot 3,95 euro, met 8,5 procent. De lagere winstgroei per aandeel is te verklaren door de toename van het aantal aandelen door de kapitaalverhoging van 123,4 miljoen euro in april vorig jaar.

In december investeerde Retail Estates ongeveer datzelfde bedrag in de aankoop van vier retailparken en 11 winkelunits op verschillende plaatsen in België. Mede hierdoor is de vastgoedportefeuille dit boekjaar al met 12,3 procent in waarde gestegen tot meer dan 1,5 miljard euro.

De sterke winstgroei zet het bedrijf ertoe aan zijn dividendprognose fors te verhogen, van 3,80 tot 4,25 euro per aandeel. Ten opzichte van vorig boekjaar zou het dividend daarmee met 18,1 procent stijgen. De aandeelhouders zullen voortaan ook kunnen opteren voor een uitkering in aandelen.

Recent heeft Retail Estates nog twee kleinere overnames gedaan in Nederland. Het gaat om winkelpanden in Heerlen (Limburg) en Utrecht waarin samen 8,5 miljoen euro werd geïnvesteerd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud