opmerkelijk

Twee stukken Berlijnse Muur in Oostende

De vijf stukken Berlijnse Muur die eind vorige maand te koop waren op de Brusselse kunstbeurs Brafa.

De Oostendse projectontwikkelaars Burco Coast en Versluys Groep hebben los van elkaar een stuk Berlijnse Muur gekocht op de kunstbeurs Brafa.

De Brusselse kunstbeurs Brafa veilde begin deze maand vijf stukken van de Berlijnse Muur. Dat leverde 326.000 euro op voor goede doelen als Kom op tegen Kanker, Hart voor Handicap en het Museum Kunst & Geschiedenis.

De bieders waren niet alleen afkomstig uit Belgiƫ, maar ook uit Duitsland, het Groothertogdom Luxemburg, Nederland en zelfs een universiteit uit de Verenigde Staten.

Nu blijkt dat twee originele betonstukken in Oostende te zien zullen zijn. De projectontwikkelaars Burco Coast en Versluys Groep hebben, zonder dat ze het van elkaar wisten, elk een stuk van vier ton met graffiti erop gekocht. 

Oosteroever

Ik heb geen seconde getwijfeld.
Bart Versluys
CEO van projectontwikkelaar Versluys Bouwgroep

'Ik heb geen seconde getwijfeld', zegt CEO Bart Versluys in Het Nieuwsblad. 'Het verhaal achter elk van deze originele werken ademt een en al geschiedenis uit, want de afbraak van de Berlijnse Muur was zonder twijfel de meest invloedrijkste gebeurtenis van de vorige eeuw.'

Versluys weet nog niet waar het stuk muur komt. Hij ziet verschillende opties: een integratie in het Ensor Park, de hal van een van de twee Ensor Towers, een plek in de etalage van het Versluys verkoopkantoor of eventueel een integratie binnen de nieuw in aanbouw zijnde vleugel op de hoofdzetel van Versluys.

Burco Coast weet het wel al. De ontwikkelaar voorziet een plaats in het Central Park@Sea dat wordt ontwikkeld op de Oosteroever van de koninklijke badstad. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud