Unizo in beroep tegen vergunning winkelcentrum Just Under The Sky

©Image Quick IT pour Art & Build Architect

De ondernemersorganisatie Unizo gaat in beroep tegen zowel de milieu- als de stedenbouwkundige vergunning voor Just Under the Sky, een van de drie geplande winkelcentra in en rond Brussel. Gisteren werd bekend dat het complex nabij de Van Praetbrug in de voorbije weken een bouw- en een milieuvergunning verkreeg.

'De strijd om de shoppingcentra is nog niet gestreden', klinkt het vrijdag bij Unizo. 'De milieu- en bouwvergunningen voor Just Under The Sky zullen de rand rond Brussel zowel voor de kleinhandel als voor de bewoners onleefbaar maken', meent de ondernemersorganisatie. Unizo besliste daarom eerder tegen de twee afgeleverde vergunningen beroep aan te tekenen, en maakt dat nu kenbaar.

De organisatie gaat samen met het Interregionaal platform voor een duurzaam Economisch Beleid (Unizo, ACW en ACV-CSC Halle-Vilvoorde en Brussel, UCM Bruxelles, Bral, BBL en IEB) in beroep bij het milieucollege tegen de vergunningen. De Brusselse nieuwssite brusselnieuws.be maakte gisteren bekend dat die in de voorbije weken afgeleverd werden door de Stad Brussel. Binnenkort zou de laatste vergunning, de sociaal-economische, moeten volgen.

Just Under The Sky is een van de drie grote shoppingprojecten die in en rond Brussel op stapel staan, naast Neo op de Heizel en Uplace in Machelen. Het bleef tot nu meer onder de radar dan Uplace, dat het luidste verzet te verduren kreeg. Of de drie er effectief komen, is nog niet zeker. Er lopen verschillende procedures bij de Raad van State.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud